Projects

Truax | Featured, Renovation
Jun | 11 | 2018

Previously dated and cramped, this main floor renovation was all about creating an open concept design that provided ample storage, food prep space and encouraged family gatherings. In order to accommodate the design goals, we removed a non-load bearing wall that separated the living and dining room area from the kitchen, added a peninsula to incorporate an already existing cold air return and a large island that could seat four comfortably. A large pantry wall and hidden cabinetry along the back of the island provided additional storage, while the peninsula served double time as a servery and a great place to hide the microwave.

Date: May – June 2018

Finishes:

  • Cabinets – Kitchen Craft Plymouth Maple in Alabaster White & Thunder
  • Countertops – Perimeter in Cambria Quartz Torquay
  • Backsplash – Serrana Tile Imagine Series in Moon White 4×16 Subway Tile
  • Flooring – Engineered Hardwood Preverco Hard Maple Angkor-fx 

Let's Start a Project.